Kilo vermek ve geceler daha rahat uyumak istiyorsanız, kavun içeren diyetleri uygulamanız güzel bir fikir olabilir. Yaz aylarında bolca bulunan kavun, kasım ayına kadar manavlarda satılmaktadır. Kavun, kalorisi düşük bir meyve olduğu için kilo verme diyetlerinde ismi sıkca geçen bir meyvedir. Kavun yemenin pek çok faydası vardır ve kavunun birçok çeşidi mevcuttur. İşte kavun yemenin faydaları: Kalorisi […]
Kilo vermek ve geceler daha rahat uyumak istiyorsanız, kavun içeren diyetleri uygulamanız güzel bir fikir olabilir. Yaz aylarında bolca bulunan kavun, kasım ayına kadar manavlarda satılmaktadır. Kavun, kalorisi düşük bir meyve olduğu için kilo verme diyetlerinde ismi sıkca geçen bir meyvedir. Kavun yemenin pek çok faydası vardır ve kavunun birçok çeşidi mevcuttur. İşte kavun yemenin faydaları:
Kavun, kilo vermemize ve biriken toksinleri vücudumuzdan atmamıza yardımcı olur. Kavun içeren diyetler uygulamaya başladığınızda, vücudunuzda biriken katkı maddeleri, koruyucular ve diğer zararlı içerikler giderilecektir. Ayrıca, kavun % 90 oranında sudan oluşması sebebiyle hiçbir zararı yoktur. Bu meyveyi yediğinizde, genel olarak daha az yemek yeme ihtiyacı duyarsınız. Sıvıların vücutta tutulmasını önler ve idrar yoluyla zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
Kahvaltı | 350 gr kavun, 200 gr yağsız yoğurt |
Öğle Yemeği | 350 gr kavun, 1 su bardağı yağsız ve tuzsuz pilav, 200 ml yeşil çay |
Akşam Yemeği | 1 su bardağı yağsız ve tuzsuz pilav, mevsim salatası, 100 gram yağsız et (tavuk veya dana eti olabilir. |
Yukarıdaki diyet planını 7 gün boyunca uygulayarak haftada 4 kilo verebilirsiniz. Kavunların ağırlığı kabuksuz olarak hesaplanmalıdır.
Bir diyetin yararlı ve verimli uygulanabilmesi için o diyeti belli bir süre içinde uygulamak gerekmektedir. 7 günlük kavun diyetinde 7 günün sonunda diyete en az 2 hafta ara verilmesi önerilmektedir.
Ayrıca insan vücudunun sağlıklı kalabilmesi için her besinden eşit miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Sürekli aynı gıdaları yemek insan vücuduna zarar verebilir. Bu sebeple diyetler arasında bir süre ara verilmesi uzmanlar tarafından önerilir.