Çocuğunuz, çoğu zaman hastalanabilir ve doktora götürmeniz gerekebilir. Fakat doktorun yazdığı ilaçları çocuğunuza içirmeye çalışmak sizin için bir kabusa dönüşebilir. Çoğu zaman çocuklar ilaçların tatlarından hoşlanmaz ve onları yutmak istemezler. Çocuğunuza şurup içirmekten tutun da verdiğiniz hapı yutmasını sağlamaya kadar birçok sebep yüzünden canınız sıkılabilir. Bir ebeveynin ilk görevi, her zaman ilacın gerçekten gerekli olup olmadığını […]
Çocuğunuz, çoğu zaman hastalanabilir ve doktora götürmeniz gerekebilir. Fakat doktorun yazdığı ilaçları çocuğunuza içirmeye çalışmak sizin için bir kabusa dönüşebilir. Çoğu zaman çocuklar ilaçların tatlarından hoşlanmaz ve onları yutmak istemezler. Çocuğunuza şurup içirmekten tutun da verdiğiniz hapı yutmasını sağlamaya kadar birçok sebep yüzünden canınız sıkılabilir.
Bir ebeveynin ilk görevi, her zaman ilacın gerçekten gerekli olup olmadığını değerlendirmek olmalıdır. Gereksiz yere antibiyotik veya diğer ilaçları kullanmak çocuğunuz için yarardan çok zarar getirecektir. Eğer çocuğunuzu doktora götürdüyseniz ve doktor da çocuğun ilaç kullanmasını uygun bulduysa, işte sizin için hazırladığımız çocuklara kolayca ilaç içirme yöntemleri:
Miktarı daha iyi kontrol etme olanağı veren bir şırınga kullanmak, muhtemelen bebeğe ilaç vermenin en iyi yoludur. Bütün dozu tek seferde vermenize gerek yok, bir seferde yarısını da verebilirsiniz.
Çocuğunuzu yüksek bir sandalyede dik bir konumda oturtun ve bir oyuncağı kafasının üzerinde sarkıtarak yukarı bakmasını sağlayın. Yukarı bakarken ağzını açtığı anda ilacı içirin. Muhtemelen ilaç içtiğini fark bile etmeyecektir.
İlacı bebeğinize gülümseyerek ve iyimser bir ses tonuyla verin. Bebeğinize iyi davranıp gülümserseniz verdiğiniz ilacı hemen içmek isteyecektir.
Çocuğunuzu mümkün olduğu kadar güldürmelisiniz. Çocuğunuz tam gülerken ilacı içirin ve ilacı içirdikten sonra geri çıkarmaması için hemen güldürmeye devam edin.
Krem çikolata kötü tadı gizlemekte oldukça iyi bir seçimdir. İlacı, sadece bir çay kaşığı krem çikolata ile karıştırın ve çocuğunuza yedirin. Krem çikolata yerine fındık ezmesi de kullanabilirsiniz. Not: Bunu 6 aydan küçük bebekler için kullanmayın. (1 yaşın altındaki çocuklarda botulizm zehirlenmesine neden olabilir) ve çocuğunuzda fındık alerjisi varsa fındık ezmesi yedirmeyin.
İlaçlar, sıvılara ek olarak, çiğneme tableti veya hap gibi çeşitli şekillerde de üretilmektedir. Belki de bunlardan birini kullanırsanız daha başarılı olursunuz. Özellikle hızlı çözünen tabletler, çocuklara ilaç verme konusunda en iyi yoldur çünkü tükürükle birlikte hemen çözünürler.
Çocuğunuz ilaç içmek istemediğinde ona biraz şeker, meyve suyu, gazoz veya televizyon izlemesine izin vermek gibi birçok çeşit ödül vaadedebilirsiniz. Ancak bir antibiyotik yaklaşık 20 dozdan oluşur ve her doz için ödül vermek biraz kötü olabilir.
Bazen en iyi politika gerçeği söylemektir. İlacın tadının iyi olmadığını fakat tüm hastalıkları tedavi edebileceğini çocuğunuza itiraf etmekten kaçınmayın. Bu şekilde çocuğunuz ilacın kötü bir şey olmadığını anlayacaktır.